FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de tastar. Fer el tast d'un guisat. Fer el tast d'un meló. Gust que es troba en un menjar o una beguda en tastar-lo. Tal vianda té molt bon tast. Petita porció d'un menjar o una beguda que es pren com si fos solament per tastar-lo. Quan matarem, us enviarem un tast [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que conforta, que reanima. Paraules confortants. Una beguda confortant. Allò que conforta. Maneguins que serveixen per a abrigar els punys i part dels braços. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Amb menys calories de les que són habituals en la seva composició. Una beguda light. Amb menys elements nocius dels que li són propis. Cigarrets light. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
L'estudi, una preocupació, la beguda, etc., fatigar, enterbolir, el cap (d'algú). El carbó mal encès encaparra. La lectura d'aquest llibre m'encaparra. Ha hagut de sortir perquè s'encaparrava amb tant de fum. Preocupar 2 1, 2 2 i 2 4. Aquest afer l'encaparra molt. No [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda composta d'aigua, sucre i suc de llimona o un producte succedani. llimonada gasosa Llimonada preparada amb aigua carbònica. llimonada purgant Llimonada feta amb citrat de magnesi. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part cremada d'una cosa. Beguda calenta a base de rom, cafè, pell de llimona, sucre, etc., que es flameja fins a la combustió gairebé total de l'alcohol. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda obtinguda per la barreja de diferents begudes alcohòliques, que es prepara agitant la mescla dels ingredients amb trossets de glaç dins una coctelera. Reunió social on se serveixen còctels. [...]